- 1 i 1/4 szkl. oleju
- 4 jaja
- 2 szkl. drobno utartej marchewki
- 2 szkl. mąki
- 2 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki sody szczypta soli
- orzechy
- czubata łyżka kakao
- 4 łyżeczki cukru
- łyżeczka masła
- 2 łyżeczki zimnej wody
- Jajka utrzeć z cukrem na masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 200 st., 55 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Posmarować zimne ciasto.
środa, 1 maja 2013
PRZEPIS NA CIASTO MARCHEWKOWE
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz