środa, 1 maja 2013

PRZEPIS NA CIASTO MARCHEWKOWE

  • 1 i 1/4 szkl. oleju
  • 4 jaja
  • 2 szkl. drobno utartej marchewki
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody szczypta soli
  • orzechy
  • czubata łyżka kakao
  • 4 łyżeczki cukru
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki zimnej wody
  • Jajka utrzeć z cukrem na masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 200 st.,  55 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Posmarować zimne ciasto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz